Skotland - fredag den 15. okt. 1999

Besøg hos NCR

Tilbage

Vi står op til en herlig morgenbuffet på hotellet. Herlig, fordi vi ikke skal betale for maden. Prisen er nemlig over 100 kr. pr. person og hvem kan dog spise for så mange penge til morgenmad? Udbuddet er selvfølgelig også derefter, selv om vi hurtigt kan konstatere, at de ikke er eksperter i friskbagt brød. Til gengæld er det rigtig lækkert med en gang æg, bacon og pølser.

Så er det tid til turens officielle program. Dorthe og Stig, der ikke bor på samme hotel som os, henter os i den lejede bil og snart er vi på vej over Forth broen mod Dundee. Det virkede som om Stig havde helt styr på, at køre i den forkerte side af vejen. "Det hjælper, når rattet også sidder i den forkerte side", siger han.

Hos NCR modtages vi af en herre, der meget venligt fører os igennem dagens program, som jeg vil undlade at komme nærmere ind på i hér. Bankdatas logo dukker op flere steder i løbet af dagen og det giver et klart billede af nogle godt forberedte værter.

Jeg tænker flere gange undervejs på, hvor meget Mrs. Andersen (Susanne) og Mrs. Kristensen (Marie) får ud af sådan et besøg. Der tales meget om software og hardware - og så på et udenlandsk sprog. Men de holder stand og ser meget interesseret ud hele tiden!

Efter besøget hos NCR skal vi til frokost og nogen med næse for kvalitet har fundet et fint spisested ca. 10 minutters kørsel fra Dundee. Det viser sig at være en herregårdslignende bygning, som et ungt ægtepar har istandsat og nu driver som restaurant. Vi inviteres først op i biblioteket, hvor der bydes på en drink. Tjeneren viser laks og oksekød frem på et fad - som et forslag til menuen. Tricket virker - alle siger jatak!

Værtsparret på Old Mansion House (15. okt. 1999)

Efter drinken - mit første bekendskab med god skotsk øl - bydes vi ned i endnu et flot lokale, hvor der er dækket op til fin frokost. Den store pejs er sløjfet og omdannet til "vinkælder". Nysgerrigheden render over mig og jeg kravler ind, for at finde bl.a. en stak Torres Black Coronas. De har smagen i orden!

Frokosten viser sig at matche de fine omgivelser. En udsøgt forret med røget laks og store asparges. Hovedretten er tournados. Dertil rejer i forskellige størrelser. Den største reje er med til at navngive retten: filet steak Angus. Personligt synes jeg dog, at rejer og oksekød er bedst hver for sig.

Klar til frokost på Old Mansion House (15. okt. 1999)

De 2 folk, der er inviteret med fra NCR i Dundee, er vældig underholdende. Den ene fortæller en mængde gode historier og vi forsøger at få ham overbevist om, at skotterne snart skal over og køre i den rigtige side af vejen. "Det er jo kun jer og Sydafrikanerne, der kører i den venstre side", er der en der siger. Hertil svarer NCR-folkene: "Ja, de Sydafrikanere er kommet til fornuft!". Skotterne virker oprigtige, når de siger, at kontinentet kører i den gale side af vejen... Ikke engang Stigs spørgsmål: "Who's driving in the right side of the road?", hopper de på.

Turen tilbage til Edinburgh foregår rimeligt stille. Vi er så småt begyndt at lade op til dagens øvrige begivenheder.

Kl. 19 bliver vi atter hentet ved vores hotel af Dorthe og Stig. Dorthe har arrangeret en større bus med en guide ombord. Nu skal vi rundt og se lidt nærmere på Edinburgh.
Flere ting går galt her!

...men morsomt er det, at køre rundt 7 personer i en bus - med egen guide!

Turen slutter ved Edinburgh Castle, hvor vi er inviteret til middag - ikke på slottet forstås - men i en fin restaurant på vejen op til slottet. Jeg får serveret grillet gedeost til forret. Det smager rigtig godt - næsten ligesom Gammel Ole. Hovedretten virker mere ordinær for mit vedkommende: kylling. Det er svært at hamle op med det gode stykke oksekød, som vi har fået til frokost.

Efter middagen med udsøgte vine, går vi lidt rundt i byens natteliv. Med lidt besvær lykkes det at finde et ledigt bord - og efter over 24 timers tilstedeværelse i Skotland, lykkes det også at få en whisky.

Ud på de små timer går vi hjemad og undervejs tager vi afsked med Dorthe og Stig, der kun kan få ganske få timers søvn, før de skal flyve tilbage til Danmark.

På hotellet sender vi pigerne i seng. Vi skal nemlig lige se nærmere på, hvorfor hotellets bar endnu ikke er blevet lukket!


Tilbage